184_858_turriga-magnum-400.png

Turriga. Isola dei Nuraghi Igt Magnum con astuccio legno.

Turriga. Isola dei Nuraghi Igt Magnum con astuccio legno.

CLASSIFICATION

IGT (Typical Geographical Indication) red Isola dei Nuraghi.

PLACE OF ORIGIN

Turriga estate in the countryside of Selegas-Piscina Trigus, 230 metres above sea level.

SOIL

Medium limestone composition, some pebbles and stones, loose rocky layers.

GRAPE VARIETIES

Cannonau, Carignano, Bovale Sardo, Malvasia Nera.

CLIMATE

Mediterranean, mild winters, limited rainfall, very hot and windy

summers.

HARVESTING

By hand, in the early morning.

VINIFICATION TECHNIQUE

Painstaking selection of the grapes. Fermentation at controlled temperature 28-32°C.

Maceration for about 16-18 days with good use of the delestage technique.

AGING

18-24 months in new French oak barriques.

AGING

18-24 months in new French oak barriques.

REFINING

For 12-14 months in the bottle.

TASTING NOTES

Colour: Intense ruby red.

Nose: rich, complex bouquet

Palate: very well structured, balanced, fine and persistent. Very smooth.

FOOD MATCHES

Stewed boar, furred game, spicy red meats, mature Sardinian pecorino cheese.





Per info scrivici a enoteca.ca1935@gmail.com
oppure chiamaci a questi numeri
Tel. 070 655 611
Tel. 070 680 427
Tel. 070 670 532

Le immagini sono state scattate al momento dell’inserimento dei prodotti sul sito, e sono puramente rappresentative. Si prega di ignorare eventuali date riportate sulle confezioni, per avere conferma contattateci.

Alcuni paesi potrebbero richiedere un dazio doganale per l'importazione dei prodotti alcolici (vino, birra, liquori e distillati).

Nota: eventuali dazi e spese doganali sono da intendersi a carico del cliente.