Serra Lori. Isola dei Nuraghi Igt. Rosato 75 cl.
Serra Lori. Isola dei Nuraghi Igt. Rosato 75 cl.
Serra Lori. Isola dei Nuraghi Igt. Rosato 75 cl.
CLASSIFICATION
IGT (Typical Geographical Indication) rosé Isola dei Nuraghi.
PLACE OF ORIGIN
Estates in the countryside of Guamaggiore and Selegas.
SOIL
Limestone-clay composition with some silt.
GRAPE VARIETIES
Cannonau, Monica, Carignano, Bovale Sardo.
CLIMATE
Mediterranean, mild winters, limited rainfall, very hot and windy summers.
HARVESTING
By hand, in the early morning.
VINIFICATION TECHNIQUE
Partial carbonic maceration, traditional maceration for 3-4 hours, natural decanting at 10 °C, fermentation under controlled temperature 16 °C, 4 weeks permanence in cooled vats.AGING
TASTING NOTES
Colour: Muted pink, lively tinges typical of a young wine.
Nose: Delicate, intense, fruity.
Palate: Lively but with balanced sapidity, body and mellowness.
STORAGE
Constant temperature 18 °C, humidity 75%, controlled light, horizontal bottle.
SERVING
Medium large goblet, without flared rim, serving temperature 9-11 °C.
FOOD MATCHES
Sea and land starters, fish and vegetable soups, lorighittas (ring-shaped pasta) dressed with sea urchin roe, fish stews, white meats.
Per info scrivici a enoteca.ca1935@gmail.com
oppure chiamaci a questi numeri
Tel. 070 655 611
Tel. 070 680 427
Tel. 070 670 532
Le immagini sono state scattate al momento dell’inserimento dei prodotti sul sito, e sono puramente rappresentative. Si prega di ignorare eventuali date riportate sulle confezioni, per avere conferma contattateci.
Alcuni paesi potrebbero richiedere un dazio doganale per l'importazione dei prodotti alcolici (vino, birra, liquori e distillati).
Nota: eventuali dazi e spese doganali sono da intendersi a carico del cliente.