40_486_serralori-argiolas-400.png

Serra Lori. Isola dei Nuraghi Igt. Rosato 75 cl.

Serra Lori. Isola dei Nuraghi Igt. Rosato 75 cl.

CLASSIFICATION

IGT (Typical Geographical Indication) rosé Isola dei Nuraghi.

PLACE OF ORIGIN

Estates in the countryside of Guamaggiore and Selegas.

SOIL

Limestone-clay composition with some silt.

GRAPE VARIETIES

Cannonau, Monica, Carignano, Bovale Sardo.

CLIMATE

Mediterranean, mild winters, limited rainfall, very hot and windy summers.

HARVESTING

By hand, in the early morning.

VINIFICATION TECHNIQUE

Partial carbonic maceration, traditional maceration for 3-4 hours, natural decanting at 10 °C, fermentation under controlled temperature 16 °C, 4 weeks permanence in cooled vats.AGING

TASTING NOTES

Colour: Muted pink, lively tinges typical of a young wine.

Nose: Delicate, intense, fruity.

Palate: Lively but with balanced sapidity, body and mellowness.

STORAGE

Constant temperature 18 °C, humidity 75%, controlled light, horizontal bottle.

SERVING

Medium large goblet, without flared rim, serving temperature 9-11 °C.

FOOD MATCHES

Sea and land starters, fish and vegetable soups, lorighittas (ring-shaped pasta) dressed with sea urchin roe, fish stews, white meats.



€ 5,50


Per info scrivici a enoteca.ca1935@gmail.com
oppure chiamaci a questi numeri
Tel. 070 655 611
Tel. 070 680 427
Tel. 070 670 532

Le immagini sono state scattate al momento dell’inserimento dei prodotti sul sito, e sono puramente rappresentative. Si prega di ignorare eventuali date riportate sulle confezioni, per avere conferma contattateci.

Alcuni paesi potrebbero richiedere un dazio doganale per l'importazione dei prodotti alcolici (vino, birra, liquori e distillati).

Nota: eventuali dazi e spese doganali sono da intendersi a carico del cliente.