Montessu. Isola dei Nuraghi Igt 75 cl.
Montessu. Isola dei Nuraghi Igt 75 cl.
Montessu. Isola dei Nuraghi Igt 75 cl.
CLASSIFICATION
Isola dei Nuraghi IGT (Indicazione Geografica Tipica)
ORIGINS
Wine form Carignano, Merlot, Cabernet Sauvignon and Syrah grapes vinified individually from spurred cordon vines cultivated in Basso Sulcis region.
SOIL COMPOSTION
Medium texture calcareous, clay and sandy soil.
GRAPES
60% Carignano - 10% Syrah - 10% Cabernet Sauvignon - 10% Cabernet F - 10% Merlot
CLIMATE
Hot and dry in summer, temperate in winter.
HARVESTING
In a normal year the grapes are harvested between the second half of September and the middle of October.
VINIFICATION
The must is fermented with the skins at a temperature of between 25 and 30°C. It is periodically pumped over to facilitate the solubilization of the compounds present in the grapes. Malolactic fermentation confers roundness to the wine, which is then aged in French oak barrels(used) for approximately. 15 months.
ORGANOLEPCTIC CHARACTERISTICS
Colour: deep ruby red.
Perfume: intensely fruity with a liquorice finish.
Taste: an elegant wine with a full mouth.
Per info scrivici a enoteca.ca1935@gmail.com
oppure chiamaci a questi numeri
Tel. 070 655 611
Tel. 070 680 427
Tel. 070 670 532
Le immagini sono state scattate al momento dell’inserimento dei prodotti sul sito, e sono puramente rappresentative. Si prega di ignorare eventuali date riportate sulle confezioni, per avere conferma contattateci.
Alcuni paesi potrebbero richiedere un dazio doganale per l'importazione dei prodotti alcolici (vino, birra, liquori e distillati).
Nota: eventuali dazi e spese doganali sono da intendersi a carico del cliente.