Korem. Isola dei Nuraghi Igt Rosso. 75 cl.
Korem. Isola dei Nuraghi Igt Rosso. 75 cl.
Korem. Isola dei Nuraghi Igt Rosso. 75 cl.
CLASSIFICATION
IGT (Typical Geographical Indication) red Isola dei Nuraghi.
PLACE OF ORIGIN
Sa Tanca estate, about 250-300 metres above sea level.
SOIL
Medium mixture, tending to loose, presence of limestone and clay.
GRAPE VARIETIES
Bovale Sardo or Bovaleddu, Carignano, Cannonau.
CLIMATE
Mediterranean, good temperature excursions, well ventilated.
HARVESTING
By hand, in the early morning.
VINIFICATION TECHNIQUE
Maceration for about 10-12 days, malolactic fermentation in glass-lined cement tanks. AGING
TASTING NOTES
Colour: Intense ruby red.
Nose: Intense, lingering, well balanced.
Palate: Velvety, full, harmonious, warm, round.
STORAGE
Constant temperature 18 °C, humidity 75%, controlled light, horizontal bottle.
SERVING
Stemware with wide rim and fairly deep bowl, serving temperature 18 °C.
FOOD MATCHES
First courses with flavoursome meat-based sauces, spit-roasted suckling pig, grilled red meat, roast lamb, myrtle-flavoured hen, Sardinian sausage, mature Sardinian pecorino cheese.
Per info scrivici a enoteca.ca1935@gmail.com
oppure chiamaci a questi numeri
Tel. 070 655 611
Tel. 070 680 427
Tel. 070 670 532
Le immagini sono state scattate al momento dell’inserimento dei prodotti sul sito, e sono puramente rappresentative. Si prega di ignorare eventuali date riportate sulle confezioni, per avere conferma contattateci.
Alcuni paesi potrebbero richiedere un dazio doganale per l'importazione dei prodotti alcolici (vino, birra, liquori e distillati).
Nota: eventuali dazi e spese doganali sono da intendersi a carico del cliente.